Lehed

30 märts 2010

Kohmakas ehk hapupiimakook

Meile toodi pea kümme liitrit ehtsat maapiima. Paraku me kõike ära ei jõudnud tarbida ja rammusast lehmapiimast sai hapupiim. Ja siis tuli mu kallile mehele pähe, et teeks sellest kooki. Mõeldud tehtud ja tulemusega väga rahul.
Vaja läheb:
1 klaas suhkrut
2 muna
100 g margariini
2 klaasi hapupiima
1 klaas mannat
2,5 klaasi nisujahu
150 g rosinaid
1 tl söögisoodat
2 tl vanillsuhkrut

Valmistamine:
Vispeldada munad suhkruga. Lisada sulatatud margariin, hapupiim, vanillsuhkur, rosinad, manna ja soodaga segatud jahu, töödelda ühtlaseks. Valada margariiniga määritud väiksemale ahjuplaadile. Küpsetada 170kraadises ahjus 45 minutit või kuni kook on seest küps ja pealt kauni värviga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar