Lehed

03 aprill 2010

Kräsupea


Taigen:
3 muna
200 g suhkrut
300 g suhkruga kondenspiima
200 g hapukoort
1 tl soodat
300 g jahu
2 sl kakaod
vaniljet

Vahusta muna suhkruga. Lisa kondenspiim ja hapukoor. Sega jahu soodaga ja sega tainamassile. Jaota tainas kahte kaussi ja lisa ühte kakao. Pane koogivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit või kuni koogi sisse torgatud puutükk puhtaks jääb. Võta välja ja lase jahtuda. Hele põhi lõika tükkideks ja tume põhi kaheks kihiks.

Täidis:
1,250 g hapukoort
150 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 kirsikompott

Tumedale põhjale määri hapukoort ja seejärel umbes pool kirsikompotti. Aseta teine tume põhi peale ja määri uuesti hapukooremassiga. Seejärel sega heledad tükid hapukoorega ja lase umbes 5 minutit tõmmata. Laota lusikaga tumedale põhjale ja aseta heledate tükkide vahele ülejäänud kirsid.

Glasuur:
50 g võid
3 sl kondenspiima
2 sl kakaopulbrit

Sulata potis või, sega juurde kondenspiim ja kakaopulber. Nirista lusikaga koogile:)

!Mida kauem seisab, seda mõnusam.
!Enamus retseptist näpatud siit:) Suur tänu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar