Lehed

23 veebruar 2010

Meekook

Kui kodus on purk mett, siis ma kohe pean selle koogi ära tegema! Ja selle retsepti järgi olen ma meekooki teinud esimesest korrast peale. Kui tulemus on nii fantast, siis ei julge midagi muuta:) Retsepti sain Toidutarest.

Põhi:
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 60 g võid
  • 0,5 dl mett(4 sl)
  • 7 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
  • 1,5 kg hapukoort
  • 3 dl suhkrut

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa vähehaaval jahu-küpsetuspulbrisegu, kuni tainas on pehme ja rullitav. (Minul on tavaliselt 7 dl asemel läinud 6 dl. Et tainas õnnestuks, siis ei soovita kõike jahu korraga hulka segada, sest jahud on erinevad:)) Jaga tainas 5 palliks ning rulli jahusel pinnal piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175 kraadises ahjus 5-7 minutit. Purusta üks tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis järgmise päevani.
  • Mida tumedam on tainaplaatide värvus, seda tugevam on meemaitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar