Lehed

22 veebruar 2010

Ahjuliha köögiviljadega

Selle retsepti napsasin ma Toidutarest ja olen seda nüüdseks juba umbes 3-4 korda teinud. Seekord tegin küll natuke teisiti, sest kodus küpsetuskotte ei leidunud ja otsustasin siis hoopis suures hautamispotis proovida, tulemus oli suurepärane. See on üks selline toit, kus näpuga retseptis järge ajama ei pea. Kogused võib panna vastavalt maitsele.
  • 500 g sealiha
  • 1 kg kartuleid
  • 4-5 porgandit
  • 3 suurt sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 200 ml. kohvikoort
  • sool
  • pipar
  • klaasitäis puljongit


Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Tükelda liha, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Koori ja puhasta kartulid, porgandid, sibulad ja küüslauk ning lõika meelepärasteks tükkideks. Aseta potti.
  4. Lahusta kuumas vees üks puljongikuubik ja vala potti.
  5. Sega kõik läbi, pane potile kaas peale ja küpseta umbes 1-1,5 tundi.
  6. Käi aeg-ajalt segamas. Kui liha on peaaegu valmis, siis lisa koor ja küpseta veel 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar