Lehed

16 veebruar 2010

Hernesupp

Traditsioonilised supid pole kunagi olnud minu nö. "cup of tea". Aga ei saanud ju vanaema toodud tõelisi maaherneid minema visata. Ja kuna kondi keetmine ja puljongi valmistamine mulle ei istu, siis pidi midagi ise välja mõtlema.

  • umbes 500 g herneid
  • purk maisi
  • 2 suuremat sibulat
  • 1 porgand
  • 4 kartulit
  • 2 puljongikuubikut(meelepärase maitsega, mina valisin kana)
  • pakk suitsuvorsti
  • 2 sl. õli
  • 1 liiter vett
  • loorber
  • piim+paar sl. jahu
  • maitse järgi pipart ja soola

Valmistamine:

  1. Tükelda kartul, porgand ja sibul ja pruunista need õlis.
  2. Lahusta puljong klaasitäies kuumas vees ja vala potti. Maitse järgi lisa soola ja pipart ja puista supi sisse paar-kolm loorberilehte.
  3. Keeda umbes 10 minutit, lisa herned ja ülejäänud vesi. Keeda, kuni kartul on peaaegu pehme, lisa mais ja suitsuvorst.
  4. Sega jahu ja piim ning lisa supile ja sega läbi.
  5. Ja valmis ta ongi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar